Hlavní obsah
Článek

Anketa Český slavík byla pro letošní rok zrušena. Pořadatelé uznali, že je potřeba anketu hudební popularity zreformovat.

Než přijdou s novým konceptem, fanoušci si dají od hlasování pauzu. A nejen fanoušci, ale i hvězdy, které jsou s Českým slavíkem nejvíc spjaté.

Ikonou Slavíků je především jejich sběratel Karel Gott (†80). Českého slavíka získal celkem dvacetkrát. K tomu v minulosti posbíral 22 Zlatých slavíků. Oblíbený zpěvák se ke zrušení ročníku poprvé vyjádřil.

„Anketu Český slavík považuji za nedílnou součást české populární hudby. Osobně jsem se vždy na slavnostní vyhlašování vítězů těšil, mimo jiné proto, že jsem měl možnost potkat v sále kolegy, od kterých jsem se vždy nechal rád inspirovat. Pevně proto věřím, že v příštím roce se podaří anketu obnovit a panu Těšínskému přeji hodně síly a nadšení v další práci,“ nechal se pro Super.cz slyšet Karel Gott, který by jistě velmi rád rozšířil svou už tak bohatou sbírku cen.

Dočká se ale nejdříve za rok. Pokud se tedy anketa opravdu zmodernizuje a uskuteční. Gott by jistě opět patřil k velkým favoritům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám