Hlavní obsah
Článek

Smrt nejslavnějšího českého režiséra zasáhla Karla Gotta (†80), který byl velkým obdivovatelem Miloše Formana (†86). S režisérem se mnohokrát setkal a vzpomíná na něj jako na opravdovou legendu.

„Odešel tak výjimečný a fenomenální režisér, se kterým skončila i jedna neopakovatelná éra. Miloš Forman měl v sobě cosi specifického, co ho odlišovalo od ostatních režisérů, a já jsem ho velmi obdivoval a uznával. Dokázal totiž i něco zcela nemyslitelného, a to, že ho americký film jako jednoho z mála evropských režisérů přijal a pustil mezi sebe,“ sdělil Super.cz Karel Gott.

Zpěvák sám ví, jaké to je uspět v zahraničí, a k Formanovi vždy vzhlížel. Kromě diváků totiž nadchnul i Americkou filmovou akademii, která jej ocenila Oscarem za režii filmů Přelet nad kukaččím hnízdem a Amadeus.

„Miloš si tak vybudoval stabilní a uznávanou pozici, která z něj udělala velikána světové kinematografie. Jsem hrdý na to, že jsme si spolu mohli mnohokrát povídat, každé setkání s ním pro mě bylo nesmírně obohacující a inspirující. Jeho odchod mě moc mrzí,“ dodal Karel Gott s obrovským obdivem k českému filmaři, který dobyl Hollywood.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám