Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V poslední době se kvůli zdravotním komplikacím objevoval na veřejnosti pomálu, nyní se ale zdá, že je Karel Gott (†80) opět ve formě. Naposledy jsme se s ním setkali na otevření největšího muzea jukeboxů na světě Terra Technica, které slavnostně otevřel.

Zpěvák totiž patří nejen mezi naše největší umělce, jehož sláva překonala hranice, ale také je sběratelem hudebních vinylů. Sám jich pár věnoval i na výstavu Gott My Life. „Byl to neuvěřitelný zážitek. Tolik krásných jukeboxů jsem nikdy neviděl. V Čechách nic takového nebylo. Já jsem pro své přátele jukebox dělal sám doma. Vybrali si písničku a já jsem jim ji zazpíval, dokonce je to nestálo ani korunu. Ty já si totiž vydělám jinde," zavtipkoval při otevření Gott.

Do Hatí, které se nachází na hranici s Rakouskem, přiletěl Gott vrtulníkem a měl zde maximální komfort. Dokonce mimo program zazpíval návštěvníkům muzea, i těm, kteří přijeli nakupovat. „Já si to tu velmi užil, stálo mi to za to, přijet sem na otočku. Májí tu dokonce i ten první jukebox, nejstarší, který je z roku 1880," nešetřil překvapením a nadšením Karel Gott.

Ten se dokonce stal také vlastníkem jednoho speciálního kousku. „Já sbírám vinyly už od mládí, teď možná začnu sbírat i jukeboxy. Mám totiž velkou radost, že mi jeden byl i věnován. Bylo to pro mne velké překvapení," s úsměvem dodal Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám