Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Není to nechuťárna největšího kalibru? Divadelníci ze Slovenska již nějakou dobu uvádějí hru Den, kdy zemřel Gott. A je prý považovaná za zatím nejvtipnější představení souboru, který ji nastudoval. Opravdu?

Představení Den, kdy zemřel Gott vypráví o setkání dvou sester v den, kdy se na internetu začne šířit zpráva o smrti Karla Gotta (†80) alias boha. Ve hře se používá jako metafora, protože si prý dnešní generace vykládá desatero tak, že každý sám sobě je bohem.

Proč se tedy nejmenuje hra Den, kdy zemřel bůh, když autorkou není navíc ani Němka, ale Slovenka Michaela Zakuťanská? Vypadá to, že šlo o senzaci, o nalákání pozornosti diváků a o nic jiného.

Smutné je na tom to, že v Prešovském národním divadle (jde o alternativní scénu, nikoli o oficiální státní divadelní stánek) si neuvědomili, že zpěvák nedávno opravdu bojoval o holý život a že rakovina mízních uzlin se může kdykoli vrátit. Od umělců je tak název minimálně vysoce netaktní.

Jednu z hlavních rolí hraje krásná Gabriela Mihalčínová Marcinková, kterou čeští diváci mohou znát jako Irenu, zdravotní sestřičku nerudného Miroslava Donutila v seriálu Doktor Martin.

Související témata:
Den

Reklama

Další články

Načítám