Hlavní obsah
Článek

Žádný Fantom opery anebo Ples upírů. Zpěvák Marian Vojtko (51) nás šokoval, když vystoupil na soustředění finalistů Muže roku v lázních v Dolní Lipové s úplně jiným repertoárem, než jsme u něj zvyklí. Zazněly písně, které známe v podání Karla Gotta (†80), jako Včelka Mája anebo Lady Carneval.

Přebírá snad po Mistrovi otěže? "To rozhodně nemůžu říct, přebírám po něm jenom písničky. Když jezdím na vystoupení do vzdálenějších městeček a vesnic, tak lidi mají Karla Gotta a jeho písně strašně rádi. Když tam zpívám umění jako muzikálové árie a trošku těžší žánry, tak tomu vůbec nerozumějí, sice zatleskají, poslouchají, ale není to ono," svěřil Vojtko.

"No a když jsem tam zkusil dát na závěr české věci, které lidi znají, zpívali se mnou, všichni vstali, atmosféra byla úplně jiná. Strašně mě to povzbudilo," pokračoval. Karla Gotta a ne třeba Michala Davida zvolil vzhledem k možnostem svého hlasu. "Studoval jsem operní zpěv, jsem belcantový zpěvák, tak mě to logicky víc táhne ke Karlovi, který má tu krásnou kantilénu. Zpíval tak, že ho nikdo nemohl napodobit a já to zkouším. Lidi jsou naštěstí spokojení," vysvětlil.

Zpívat vlastní repertoár, který Marian také má, je podle něj strašně těžké. "Písničku je těžké dostat do rádia, tak ji lidé neznají. Pro ně je lepší to, co je zavedené a co poznají," krčil smutně rameny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám