Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je to až neuvěřitelné, ale největší žijící ikona České republiky Karel Gott (†80) se opravdu už pomalu blíží k osmi křížkům! Páteční narozeniny se přitom nesly (a ještě ponesou) ve střídmém duchu. Přesto si Mistr sám nadělil dárek, který dokáže zpěváka jeho formátu nejvíc potěšit!

Představil totiž oficiálně nový duet se skupinou No Name Kto dokáže, v němž pronáší hlubokomyslné myšlenky. Song trochu evokuje šansony Hany Hegerové.

„A tak zápasím se sebou sám, už vím, kdo jsem, jsem, co poslouchám. Poslouchám touhy, sny, o kráse, neřesti, ať ten hlas pro všechny je lékem k bolesti. Že jsou hodnoty, které chránit mám, už téměř století, nikdo není sám,“ recituje Gott, který má z nového songu velkou radost.

Přišel ho v den svých narozenin představit do rádia Impuls. A vyprávěl, jak píseň vznikla. Vlastně jen díky tomu, že mu kluci z No Name zpívali Včelku Máju na sedmdesátinách.

„Bylo to jedno z nejzajímavějších pojetí Včelky Máji. Měl jsem z toho velkou radost. Dodnes si pamatuju, že jsem říkal, že spolu musíme něco udělat. A to se splnilo,“ vysvětlil božský Karel.

„Kluci chtěli, abych šel víc po obsahu, ale to si nechávám až na chvíli, kdy mi to nebude zpívat,“ vtipkoval do éteru na téma, jak se mu na songu pracovalo.

A jaké je krédo nového songu, který má ambice stát se hitem? Asi to, které v písničce také zazní z úst Gotta. „Člověk zvládá sílu větrů, sílu moří jen tím, že tvoří,“ pěje Mistr. Píseň je oslavou kreativních tvůrců rozhlasového vysílání, které je s námi již přes sto let.

Zpěvák žádnou bujarou párty nechystá.

„Oslava bude jenom večer doma v úzkém rodinném kruhu. Už teď mám tolik dárků, že se tam ani neotočím,“ dodal Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám