Hlavní obsah
Článek

Proslulá vila Karla Gotta (†80) v Praze 5 na Bertramce je, jak jsme již informovali, v totální přestavbě. Její nová majitelka Ivana Gottová (48) se rozhodla dopřát rodině víc prostoru, a tak je nyní stavba, která čím dál víc připomíná festivalové pódium vestavěné na dům, z dálky čím dál robustnější a ošklivější. Proč ale lidé od zpěváka mlžili a kličkovali jak potrefení zajíci?

Jak Super.cz přinesl jako první, Gott, respektive jeho žena, na kterou převedl skoro všechno, přestavuje. Jenže jak se ukazuje, nejde o pouhopouhou výměnu střechy, což se nám mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová snažila namluvit. Když jsme ji minulý týden kontaktovali s tím, jestli opravdu chce tvrdit, že půjde výhradně o střechu a žádnou půdní vestavbu, odpověděla nám hodně zvláštním stylem, že na svém původním vyjádření trvá.

Přitom i poloslepý člověk, který nerozumí stavařině, musí vidět, že jde o dost rozsáhlejší úpravu Gottovy vily. A stavební povolení to potvrdilo, takže „mluvce“ asi nezbylo nic jiného, než se ozvat a vyjít s pravdou ven: jde o radikální změny!

„Jak jsem již uvedla, stále platí, že se pan Gott rozhodl, že je po letech nutná nová střecha. Stavební úpravy obsahují mimo jiné: nové zastřešení objektu, realizace pultových vikýřů a nových střešních oken, realizace obytného podkroví. Dále bude například provedena demontáž valbového krovu a odstraněna římsa včetně obvodového zdiva nad úroveň podlahy a bude realizován nový dřevěný krov s nadkrokevní tepelnou izolací. Předpokládám a doufám, že takto podrobný popis záměru je již pro vás naprosto srozumitelný a dostačující,“ napsala Stolzová našemu redaktoru, kterého skoro zaskočila najednou až tak podrobnými informacemi.

Naše zprávy o tom, že v podkroví se staví nové pokoje pro dcery zpěváka a jeho ženy, se tak ukazují jako pravdivé.

Sousedé Ivany Gottové a jejího manžela nyní jen mohou tiše doufat, že stavba, ke které neodmyslitelně patří hluk, prach a podobně, skončí co nejdříve. A i oni jistě budou hnát přestavbu dopředu. Až do jejího konce totiž museli přesídlit jinam.

Reklama

Další články

Načítám