Hlavní obsah
Článek

Když jsme si před premiérou animovaného filmu o tučňácích domlouvali v pražské surfové aréně rozhovor s bavičem Michalem Kavalčíkem (48), ptal se: "A chcete se synem, nebo bez?" Šlo totiž o to, že dvanáctiletý Alex zatoužil stanout před kamerou po tátově boku. Nebyl důvod mu nevyhovět.

Když si Michal, bývalý Ruda z Ostravy, vymyslel, že jezdí se synem pravidelně každé léto trénovat na Miami, kam je zve Karel Gott (†80) a surfují s jeho ženou Ivanou Gottovou, synek vážně přikývl a potvrdil to. Pak už ale byli oba trochu vážnější a vylíčili, jak byli ze surfování, byť v hale na umělých vlnách, nadšení. "Je to ale trochu drahý koníček," připustil Michal.

"Zase ale člověk zapojuje celé tělo, občas, jak říká Alex, hodí držku, ale ke každému sportu, než se to člověk naučí, pády patří," mínil Michal, jenž šel loni do sebe a začal hubnout. Alex se věnuje atletice a tenisu. "Já ještě nedávno posiloval bicepsy a tricepsy zvedáním škopku s pivem. Občas, když Alexovi vypadne trenér v tenisu, tak zaskočím, můj syn ale říká, že je to nedostatečná kvalita. Občas v létě dělám wake s kamarády a v zimě lyže," vypočítal.

Co se ale stalo s posilovnou, kterou navštěvoval, anebo to aspoň říkal? "Slíbil jsem si, že začnu chodit do fitka od Nového roku, ale nějak bylo hodně práce, tak jsem to posunul na únor," vymlouval se. A jeho dietu nám osvětlil Alex. "Držel hrstkovou, to znamená, že jedl všechno, co se mu vešlo do hrsti. A teď je u ďobací - všechno, co vidí, tak zďobne," řekl nám s vážnou tváří.

"Hrstková byla, že člověk sní jen to, co se mu vejde do hrsti dlaně, ale jeden z našich kolegů Miloš Knor to vytrénoval až tak, že se mu do hrstky vejde tyčka salámu, dva lahváče a čtyři kila sýra," uzavřel Michal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám