Hlavní obsah
Článek

Den po Štědrém dnu postihla slavný soubor Alexandrovců, zpěváků, kteří prosluli po celém světě, tragédie, když 64 jeho členů zahynulo v troskách letadla při cestě do Sýrie. Zdrcený soubor ale přesto oznámil, že plánované turné, včetně deseti zastávek v Česku, nezruší.

Soubor, s nímž v minulosti vystupovalo mnoho českých hvězd včetně Karla Gotta (†80), Martina Chodúra (34), Michaely Noskové, Lucie Bílé, Petra Koláře, Petry Janů, Aleše Brichty, Báry Basikové a dalších, se měl v Česku objevit v květnu na celkem deseti štacích od Prahy po Zlín. Alexandrovci mají sice zdecimovaný „kádr“, přesto jich jsou však téměř dvě stovky, a tak turné navzdory neštěstí neruší.

„Koncerty samozřejmě budou, i přes nevýslovný smutek, který zasáhl nejen Rusko, ale i obdivovatele Alexandrovců po celém světě. Termíny se však mohou posunout. Soubor si váží velké podpory, která se k němu nyní hrne ze všech stran, svá budoucí vystoupení bere jako výzvu,“ uvedl Rudolf Héger, výhradní manažer Alexandrovců pro střední Evropu.

Turné má prý symbolizovat mír a naději a má se nést i v duchu vzpomínek na zemřelé.

Kupodivu i často nejhlasitější kritici ansámblu, který oficiálně patří k ruské armádě a býval kritizován i za to, že například písní oslavoval světem neuznané připojení Krymu k Putinovu Rusku (o spekulacích, že soubor letěl do Sýrie podpořit kroky ruských vojáků operujících na místě, ani nemluvě), krotí vášně a vyjadřují pozůstalým soustrast.

Reklama

Další články

Načítám