Hlavní obsah
Článek

Že se kolem mediálně známých nemocných lidí točí různí podivíni, kteří slibují jejich vyléčení božími zázraky, virgulemi, bylinkami či vesmírnými energiemi, to se všeobecně ví. Některé podivné existence však chtěly na životě ohrozit i samotného Karla Gotta (†80)!

Ten se nyní totiž vyjádřil, že čelil nabídkám stovek podobných individuí, které mu slibovaly „nemožné na počkání a zázraky do tří dnů“.

„Rad bylo hodně, přicházely stovky dopisů od různých alternativních léčitelů. A představte si, že někteří mi ještě posílali jmenné seznamy osobností, které už vyléčili. Příklad: jeden mi napsal, že mě zaručeně vyléčí, ale pouze za podmínky, že okamžitě přestanu s ‚tou chemií‘, pojedu k němu a dva nebo tři měsíce mě bude léčit. A teď si vyberte, když jde o život,“ svěřil se Gott.

Štěstí, že Gott má mozek, používá ho a ze strachu z nemoci a možného špatného konce nepodlehl nesmyslům.

„Vsadíte na léčitele? Nebo na nemocnici s řadou špičkových specialistů, kteří mají zkušenosti a k tomu ještě světovou techniku? Věřím, že prověřená alternativní léčba může mít svůj význam a efekt. Osobně jsem se na doporučení s několika léčiteli setkal a probírali jsme i jiné možnosti doplňkové, podpůrné přírodní léčby,“ vysvětlil pro Magazín Dnes své rozhodnutí nepodlehnout na první pohled lákavým vábením.

Chodily mu ale i jiné, příjemnější dopisy. Mnoha lidem dodal naději, že i s podobnou diagnózou lze úspěšně dosáhnout uzdravení.

Zpěvákovi celý život ke zdraví pomáhala psychika nebo rada, aby poslouchal své tělo, že mu dá nejlepší signály. Ať mu dopřeje, o cokoliv si řekne. A protože se tím vždy řídí dodnes, přečkal mnoho zdravotních problémů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám