Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mnohonásobný Slavík Karel Gott (†80) si naplno užívá svůj velký návrat na koncertní pódia. Poté, co nedávno zazpíval před hrstkou vyvolených v Malostranské besedě, zapěl v sobotu ve vysočanské aréně v rámci Českého mejdanu s Impulsem. Už tam sběratel Slavíků sklidil zasloužené ovace diváků. Další velké vystoupení Gotta čekalo na Slovensku.

Tentokrát se jednalo o koncert, který měl pro Karla Gotta zvláštní význam. Zpěvák totiž v úterý večer vystoupil na koncertu k padesátiletému výročí vzniku festivalu Bratislavská lyra.

Aby se Mistr moc neunavil, cestoval do Bratislavy v doprovodu své mluvčí Anety Stolzové soukromým letadlem. Na pódiu mimo jiné zazpíval píseň Mám rozprávkový dom, se kterou před padesáti lety Bratislavskou lyru vyhrál.

„Téměř s pokornou nostalgií vzpomínám na svůj klíčový úspěch v rámci tehdejšího československého festivalu populární hudby Bratislavská lyra. V roce 1966 jsem se s písní Mám rozprávkový dom stal prvním domácím vítězem tohoto festivalu a díky tomu se otevřely dveře mé kariéry do zahraničí, zejména do západního Německa,“ napsal na sociální síti zpěvák, který si svůj návrat na pódia po těžké nemoci nadmíru vychutnává.

Jen doufejme, že si nechává čas i na tolik potřebný odpočinek. Přeci jen se někteří fanoušci bojí, aby to Mistr s pracovními aktivitami moc nepřeháněl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám