Hlavní obsah
Článek

Miláček celého národa Karel Gott slaví 77. narozeniny. Gratulace se pohrnou ze všech stran, jen Mistr ale dobře ví, že tentokrát si oslav bude vážit mnohokrát víc než všech předtím. Po podzimním boji s rakovinou mízních uzlin, jako by se podruhé narodil!

Že v Gottově životě začnou velké změny, to naznačovalo už loňské jaro, kdy se nejdřív rozloučil se svým dlouholetým týmem a na radu manželky ho nechal nahradit novým, povětšinou jejími přítelkyněmi. Dokonce si pořídil tiskovou mluvčí.

Přes léto moc nevystupoval, začátkem listopadu pak přišla ta šílená zpráva: Karel Gott má rakovinu. Snad celá země denně sledovala jeho osud a držela mu palce. Jeho první vyjádření po tomhle oznámení rozplakalo snad i otrlé muže. Když se ale po třech týdnech a absolvování první série chemoterapií poprvé ukázal fanouškům, všichni jásali.

Krásná chvíle přišla i na Slavících, kam na chvíli nemocí zmožený Gott dorazil. Plný sál mu tleskal vestoje. Od té doby komunikuje se svými obdivovateli pravidelně. Kupodivu člověk, který se předtím dušoval, že i kdyby byl nemocný, nikdy to nepřizná, prozradil i takové detaily, jako byly velké bolesti a vypadávání vlasů nebo proč nemoc skrýval před svými dcerkami.

Vánoce musel strávit v nemocnici, na silvestra už ale byl se svou rodinou. A začal opatrně mluvit o návratu do práce.

Později vyšlo najevo i to, že na Ivanu Gottovou přepsal vilu na Bertramce, stala se též spolumajitelkou společnosti, která vše Karlu Gottovi organizuje. Asi ji chtěl zabezpečit, kdyby došlo k nejhoršímu. Ale pojistil se i pro případ, kdyby se k němu choť začala chovat nepěkně. Navíc si pořídil pozemek v severních Čechách a chystá se tu stavět nové sídlo.

Před poslední sérií chemoterapií ho zvěčnili fotografové, vypadal velmi unaveně. Osmnáctého března však konečně přišla kýžená zpráva: testy potvrdily, že Karel Gott porazil rakovinu!

Na oslavě narozenin Jiřiny Bohdalové pak ukázal krátký sestřih, když sundal v té době už pověstný klobouček.

Později musel ještě na plánovanou operaci s vývodem tlustého střeva, jinak se mu ale daří skvěle a sbírá síly na návrat na pódia. Varuje ovšem, že tam ho uvidíme jedině v případě, že bude v takové formě, na kterou jsou jeho fanoušci zvyklí. Tak za rok ať má za sebou sérii vyprodaných a úspěšně odzpívaných koncertů!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám