Hlavní obsah
Článek

RockOpera Praha se rozhodla zakončit rok 2017 velkolepě a pro ni nezvyklým způsobem. Na dnešní den si totiž připravila koncertní premiéru nové očekávané rockové opery Vymítač s Kamilem Střihavkou (59) v hlavní roli.

Vymeťte koncem roku ze všech koutů ďábly a vstupte s RockOperou Praha do nového roku s čistým štítem! Tak zní motto tohoto díla. Vymítač bude prý jedno z nejjiskřivějších až filmově vzletných ale i nejtvrdších a nejtemnějších děl divadla s virtuózními bachovskými prvky.

Těšit se můžeme na hvězdy RockOpery Praha. Kromě Kamila Střihavky uvidíme a uslyšíme Žántí, Viktora Dyka, Pavlu Forest, Honzu Toužimského i mladé nadějné tváře jako Janu Kadeřávkovou se skvělým sólem u taneční tyče.

Scénu ve tvaru arény ozvláštní obří loutky i akrobatické a ohnivé prvky. Zároveň se jedná o úplně první rockovou operu, která nevychází z žádné konkrétní předlohy, ale je inspirována lidovou pověstí. Scénář i libreto si vzala na starosti Pavla Forest, režii a choreografii fenomén fyzického divadla Irina Andreeva. Po koncertní premiéře je pro návštěvníky připravený velký silvestrovský mejdan.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám