Hlavní obsah
Článek

Čas adventu bývá pro většinu lidí obdobím shonu. To platí dvojnásob pro Lucii Bílou (57). Zlatá slavice nedávno dokončila své Černobílé turné, porotcovala v soutěži Česko Slovensko má talent a teď ji čekají ještě tradiční vánoční koncerty. Zajímali jsme se o to, jak Bílá vlastně funguje ve své domácnosti. Stíhá předvánoční úklid, stíhá nakupovat dárky a zbývá jí vůbec čas na pečení cukroví?

„Jsou radosti, kterých se musím vzhledem k vánočním koncertům vzdát. Jediné, co vždy stíhám, což je můj úkol a tradice, je příprava štědrovečerního stolu. Mám už nachystané andílky, srdíčka a zvonky a vánoční hvězdu i jmelí," říká Lucie. Zpěvačka zvládá své blízké delegovat k jednotlivým činnostem. „Vánoční cukroví mi peče maminka, kapra kupuje partner a někdy poprosím i kamarádky o balení dárků, což bude i letošní případ, protože budu na jevišti až do 23. prosince. Jsem moc vděčná svým nejbližším, že se na mne kvůli tomu nezlobí. Mám to prostě tak, že do Štědrého dne patřím svým fanouškům a od Štědrého večera jen rodině. Zato ale celé tři týdny, kdy se od nich nehnu ani na krok," vysvětluje.

Už tento pátek vystoupí Bílá na své takřka domovské scéně v Hudebním divadle Karlín. Pro velký zájem zde bude uspořádán rovnou dvojkoncet. A kde na tohle všechno nachází zpěvačka energii? „Někdy jedu na záložní baterii. A stojí mi to za to. Mám ráda svoji práci, zvláště když lidi těší. Černobílé turné byla velká show a já jsem si to plnými doušky užila. To ale neznamená, že se neumím pokorně vrátit do ticha Vánoc, k pianu, a že v menších sálech nebudu zpívat naplno, jako bych byla ve vyprodané sportovní hale. Ba naopak, pro mne je představením i zkouška mikrofonu, kde jsou jen technici a šatnářky," říká Lucka.

Turné Bílé Vánoce obsahuje celkem devatenáct koncertů, ukončí jej koncert den před Štědrým dnem v Litoměřicích. Bílou doprovodí i letos kapela Petra Maláska, pěvecký sbor a svátečním slovem koncerty uvede římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik. Hostem bude Kamil Střihavka (59). „Našla jsem si skvělého hosta. Letos se mnou pojede na celé turné opravdový „Ježíšek“, tedy Ježíšek muzikálový. Jeho Jesus Christ Superstar je pro mne něčím nezapomenutelným. Těším se na něj a jsem přesvědčena, že mou volbou budou nadšení i naši diváci,“ říká Lucie Bílá.

Reklama

Další články

Načítám