Hlavní obsah
Článek

Nikoho dnes už příliš nepřekvapí, že většina fotografií před publikováním projde grafickými úpravami. Výsledek je ovšem občas dost vzdálený realitě.

Photoshop nabízí spoustu efektů, jimiž se dají vyfotografované objekty vylepšovat. Celebrity se tak mohou velmi jednoduše zbavit svých nedostatků. Nejčastěji grafici „umazávají“ přebytečná kila. Mariah Carey (54) tak může vypadat štíhlá jako proutek, i když na pódiu je to pořádná macanda.

Bez úprav se neobejdou ani fotky plus size modelky Ashley Graham (36). Ta ve spodním prádle a plavkách hrdě vystavuje své oblé křivky. V kampani ale zázračně mizí její celulitida.

Madonna (65) grafické zeštíhlení nepotřebuje, v jejím případě je žádoucí spíše filtr ubírající věk. V kampani na vlastní kosmetiku vypadá jako kdyby objevila recept na elixír mládí.

Oběťmi necitlivého retušování se bohužel staly i herečky, v jejichž případech je grafický podvod zcela zbytečný. Julianne Moore (63) ani Sofia Vergara (51) žádné vylepšování nepotřebují. Na upravovaných fotkách ve spodním prádle ale vypadají jako dvacítky, což neodpovídá skutečnosti, která přitom není vůbec nelichotivá. Pětici graficky vylepšených celebrit najdete v galerii.

Koho grafici nejvíce vylepšili?
Mariah Carey
83,6 %
Ashley Graham
9,2 %
Madonnu
3,2 %
Julianne Moore
1,7 %
Sofii Vergaru
2,3 %
Celkem hlasovalo 3297 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám