Hlavní obsah
Článek

Hollywoodská rusovláska Julianne Moore (63) je letos suverénně nejoceňovanější herečkou, která se díky výkonu ve filmu Still Alice po nejrůznějších trofejích s velkou pravděpodobností dočká i Oscara. Toho měla na dosah ruky už před 17 lety, kdy se svlékla ve filmu Hříšné noci (Boogie Nights).

V hlavní ženské herecké kategorii už dlouho nebylo tak jasno jako letos. O úspěchu Julianne Moore nikdo nepochybuje a Reese Witherspoon (48) či Rosamunde Pike si nejspíš ani nechystají děkovnou řeč, protože oproti kolegyni, která ztvárnila ženu trpící Alzheimerovou chorobou, nemají téměř žádnou šanci.

Nestárnoucí padesátnice je na Oscara nominovaná už počtvrté, a akademie jí nejspíš vynahradí ročníky, kdy jí cenu nezajistily role ve filmech Hodiny, Hranice lásky ani Hříšné noci. V posledním zmiňovaném snímku Moore předvedla velkou odvahu, když ztvárnila porno herečku, na niž před kamerou čekala řada pikantních scén. V rámci natáčení se intimně sblížila s Markem Wahlbergem, jemuž bylo v době vzniku Hříšných nocí pouhých 25 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám