Hlavní obsah
Článek

Pokud jste se po oslavách příchodu nového roku probudili s opicí, čtěte dál. Na kocovinu existuje spousta receptů: někomu pomáhá dát si studené pivo, další po bujarém večírku naopak potřebuje horký vývar a jiný s hadrem na hlavě usrkává lák z kyselých okurek. I celebrity mají své zaručené recepty. Tady jsou.

Podle Lady Gaga (38) je velmi důležitá už příprava na večírek. „Ráno před party posnídat croissanty je na kocovinu skvělé. Také zelený džus, i když si pořád myslím, že zdravé šťávy chutnají jako nohy. A nakonec dobrá lekce jógy. A vypotit všechnu whiskey z noční jízdy!“ No, nejsme si jistí, zda jógové pozice jsou na novoroční ráno to pravé, ale proti gustu...

Hugh Grant (63) kdysi svěřil, že talíř plný špaget s boloňskou omáčkou má na něj po večírku přímo blahodárné účinky. A špagety na kocovinu radí i modelka Cara Delevingne.

Opít se, jak zákon káže, umějí i členové královských rodin, to víme. A proslýchá se, že princ Harry případnou kocovinu léčí jahodovým mléčným koktejlem. Jdete do toho?

Také Khloe Kardashian (39) se po nočním veselí přesouvá na jógamatku a radí i konkrétně: pozici dítěte, která připomíná polohu plodu v matčině břiše. „Pozice by měla rozproudil lymfu a pomoct zbavit se toxinů aka všeho alkoholu, který jste noc předtím vypili,“ míní. A k tomu samozřejmě mnoho a mnoho vody.

U herečky Kate Hudson (44) byste po propařené noci nepochodili s poctivým hemenexem, dává přednost rajčatové šťávě a spoustě čerstvého ovoce a avokáda.

Rada od herečky Zoe Saldany (45) se netýká jídla ani pití, na kocovinu radí ponořit se do vany s epsomskou solí a 15 minut relaxovat. „Další den se probudím a o půlce noci ani nevím.“

Podle Jessiky Alby „čím tmavší drink, tím horší kocovina“. Pokud přece jen neodoláte, udělejte si vejce, tedy podle herečky hlavně žloutky, a vypijte hodně vody nebo kokosové vody. Už teď je nám lépe!

Výborná je také rada Julie Roberts (56): „Nejlepší, jak zatočit s kocovinou, je najít balanc mezi šampaňským a mrkvovým džusem. Na mě funguje to střídat.“

A pak tu máme klasiku.

„Na mě fungují párky a slanina a k tomu velká sklenice pomerančového džusu a sladký čaj. Tahle kombinace vás povzbudí. Pak jdu znovu do postele, a když vstanu, skvělá je sprcha, ta mě skutečně probere,“ říká Kate Winslet (48).

A i zpěvačka Katy Perry (39) se řídí lety osvědčenou metodou a nedá dopustit na burger, ještě v noci cestou domů, ten zapít sladkou perlivou limonádou a pořádně se z opice vyspat.

Reklama

Další články

Načítám