Hlavní obsah
Článek

Lídr kapely Elán Jožo Ráž (69) Super.cz exkluzivně přiznal, že po více než třiceti letech skutečně hodlá skončit ve skupině Elán. "V roce 2013 odejdu. A co bude s kapelou dál, už není moje věc," prozradil. "Vůbec o tom s námi nemluvil," vyděsil se jeho kolega Vašo Patejdl. Labutí písní kapely bude zřejmě muzikál Osmý světadíl, který na Slovensku nedokázal nikdo zaplatit a tak bude mít nakonec premiéru v Čechách. Eláni pro něj napíší ještě dvě nové písničky.

"K tomu, abychom vytvořili muzikál z hitů Elánu, nás už oslovilo na Slovensku hodně lidí. Nikdo ale neměl prachy. Muzikálová produkce stojí miliony," prozradil Ráž. Až česká produkce divadla Kalich dokázala dát finance dohromady a bude se podílet i na slovenské verzi. Kapela tak bude mít napsán svůj epitaf a Ráž se rozhodl skončit.

Hudebník, jenž se před lety jen zázrakem dostal z hrozivé nehody na motorce, už chce jít na odpočinek. "Žádné praćovní plány nemám. Budu jen sedět u okna s cigárem a popíjet whisky. A ani tu motorku nevynechám," prozradil své plány do budoucnosti Jožo Ráž.

Členové kapely věří, že jejich muzikál ve stylu Mamma Mia bude mít velký úspěch. V divadle Kalich jej připravuje známý režisér Ján Ďurovčík, který se v Praze podílel na muzikálech Pomáda či Robin Hood. Pro hlavní role se herci stále vybírají. Pár jmen už je ale jistých.

Velmi pozitivně se režisér vyjádřil o herečce Michaele Doubravové, nezapomněl ani na svoji přítelkyni. Tou je Nela Pocisková, která alternuje hlavní ženskou roli Mariany v Robinu Hoodovi. Na Slovensku je velmi slavná a nedávno si nechala plastickými chirurgy vylepšit i svůj hrudník. S Vašo Patejdlem už ve studiu nazpívala i duety z muzikálu.

Na konkurzech naopak neuspěly například přítelkyně Václava Noida Bárty Eliška Bučková nebo exmilenka Miroslava Etzlera  Radka Pavlovčinová. "Eliška to nezvládla herecky, Radka má zase problém s pěveckým rozsahem," prozradil Ďurovčík.

Reklama

Další články

Načítám