Hlavní obsah
Článek

Král české dechovky Josef Zíma (91), který mimo jiné vytvořil na 250 rolí ve filmu, televizi i na divadle, je stále činorodý. Bez své milované hudby si důchodový věk neumí ani představit a jediným problémem, který ho v současnosti trápí, je chůze.

„Já si nestěžuju, kdybych neměl nějaké zdravotní problémy, jakože mám, tak bych si nestěžoval vůbec,“ svěřil Super.cz Zíma na křtu knihy Petra Macka s názvem 1968 očima 50 slavných osobností. Do knihkupectví došel zpěvák o holi a každý krok mu činil nemalé potíže.

„V životě by mě nenapadlo, že tady v tomhle věku ještě budu. Ale celkem by to šlo. A dokud vás lidi chtějí vidět a poslouchat, tak o co jde. Dělám takových pět vystoupení do měsíce,“ svěřil Zíma, který i přes špatnou chůzi hýřil skvělou náladou. Koncertování ho čeká dokonce i během léta, ale v menší míře než během celého roku.

„Já už jsem důchodce, tak mám dovolenou pořád, mám pár vystoupení, není toho v létě tolik jako během ostatních měsíců. Ale jsou. Akorát je to trochu náročnější dobelhat se tam. Pro mě je největší problém dostat se k mikrofonu. Dávají mi většinou barovou židličku. Chvíli u toho stojím a pak sedím. Oni to taky mají k stání ti, co na mě chodí, a většinou jsou na tom hůř než já,“ svěřil legendární herec a zpěvák, který spolu se zpěvačkou Evou Pilarovou (†80) s radostí knížku, ve které na rok 1968 zavzpomínali, pokřtil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám