Hlavní obsah
Článek

Po osmi letech se konečně "dokopal" k nové desce. "Fanynky tak dlouho naléhaly, že jsem to prostě musel udělat. Začali jsme na ní pracovat v únoru. Protože jsou tam písně hlavně z muzikálů, jednalo se i o autorských právech, takže to nebylo jen o natáčení ve studiu," vysvětlovat Marian Vojtko (51) na křtu svého CD Muzikál.

Na albu najdeme nejznámější skladby, které Marian na českých pódiích zpíval. Ať už české, nebo zahraniční, včetně Fantoma opery či Plesu upírů. A právě s Fantomem byl trochu problém. "Nemáme nahrávací práva na český text, takže jen písně z Fantoma jsou v originální verzi. Ale nebojte se, Dan Barták, se kterým jsem nahrával, mi šlápl pořádně na krk, takže ta angličtina není zlá. Myslím, že i Andrew Lloyd Webber by mi mohl dát za dvě, i když s odřenýma ušima," smál se Marian.

Ostatně, kdo chce slyšet Fantoma česky, má ještě do června šanci v pražském divadle GoJa Music Hall, kde Marian v exceluje v titulní roli tohoto kultovního muzikálu. Uvidíte tam i jeho kolegyně Michaelu Gemrotovou (38) a Natálii Grossovou (21), s nimiž má na nové desce duety.

Desku Marianovi pokřtil kolega Josef Vojtek (58), s nímž se v mnoha muzikálech alternuje. Podpořit ho přišli i Pavel Vítek a Michal Bragagnolo, s nimiž vytvořil seskupení 4 tenoři (čtvrtý, Jan Kříž, se omluvil). První videoklip jim bude točit Vašek Noid Bárta (43), který také přišel Marianovi k nové desce popřát. Jedinou původní píseň, skladbu Není přístupná, Marošovi napsal Zdeněk Hrubý (52), který na párty také nechyběl. Za dámy dorazila Natálka Grossová a houslistka Markéta Muzikářová, v jejímž smyčcovém seskupení Inflagranti Marian hostuje.

Reklama

Další články

Načítám