Hlavní obsah
Článek

Muzikálové herce Davida Gránského (32) a Jana Kopečného jsme potkali na konkurzu do připravovaného muzikálu Michala Davida (63) Muž se železnou maskou, kde oba stáli o stejnou roli krále Ludvíka XIV.. Nakonec si ji zahrají oba. Teď už zbývá jen čekat, kdo z nich dostane prestižní premiéru.

„Konkurzy nemám rád, dříve jsem na ně chodil, ale nikdy jsem nebyl schopný ukázat něco smysluplného a byl jsem vždycky strašně nervózní. A jsem moc rád, že už mě Michal David znal z několika projektů a že mi zavolal a nabídl roli Ludvíka. Takže nejsem konkurzovej typ. Ale kdyby bylo potřeba, tak bych to dal, musel bych to dát,“ řekl nám s úsměvem David Gránský.

„Protože už mám na Broadwayi za sebou několik muzikálových rolí, tak mi byla role krále Ludvíka nabídnuta a nemusel jsem procházet konkurzem. Samozřejmě zkušenosti s konkurzy mám, naposledy jsem absolvoval konkurz do muzikálu Čas růží. Ale sem na Broadway jsem se přišel podívat a podpořit některé kolegy,“ sdělil nám Jan Kopečný.

Spolu s Gránským a Kopečným mají své role jisté například Josef Vojtek (58), Petr Kolář (56), Daniel Hůlka (55), Marian Vojtko nebo Radka Fišarová. Premiéra muzikálu Muž se železnou maskou se uskuteční 1. listopadu.

Kdo bude v roli Ludvíka XIV. lepší?
David Gránský
37 %
Jan Kopečný
63 %
Celkem hlasovalo 3377 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám