Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už na premiéře muzikálu Mefisto, kde ztvárňuje titulní roli, jsme Pepovi Vojtkovi (58) říkali, že tentokrát už by si cenu Thálie za muzikál opravdu zasloužil. Pepa o tom sice žertoval, ale když byl vybrán do nejužší nominace spolu Vojtou Dykem a Romanem Tomešem, a je možnost, že si z Národního divadla ocenění opravdu odnese, byl samozřejmě potěšen.

Když stál na jevišti s kapelou Kabát, nikdy se mu o něčem takovém ani nesnilo. "V to jsem opravdu nedoufal. A když jsme s kapelou začínali, nevěřili jsme, že vůbec někdy nějakou cenu dostaneme," řekl nám Pepa, jenž už má doma spoustu zlatých desek i jedenáct Slavíků plus nějaké stříbrné a bronzové. "Ale kvůli cenám jsme to nikdy nedělali a já to kvůli nim nedělám do dneška. Dělám to kvůli lidem a kvůli sobě, protože v tom mám nějakou potěchu ducha, jak v muzikálech, tak v hudbě. Baví mě to a jsem rád, že si toho konečně někdo všiml," dodal s nadsázkou.

Kdyby cenu Thálie dostal, už teď přiznává, že by byla poněkud v ohrožení. "Čestné místo bych pro ni ve studiu našel, pokud ji tedy nerozflákám už někde cestou, protože ten večer je ještě křest cédéčka skupiny Alkehol, které křtím a ještě tam s nimi zpívám. Tak doufám, že cenu donesu v celku, když bych ji tedy obdržel," svěřil.

A má Pepa vůbec do Národního co na sebe? V obleku nebo ve smokingu jsme ho nikdy neviděli. "Oblek nemám, vypadal bych v něm úplně příšerně, ale mám sako. Něco vymyslím, ale slibuju, že nepřijdu nahý, to už jsem taky v televizi jednou udělal," smál se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám