Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herecká legenda Josef Somr (†88), který před časem prodělal těžký zánět slinivky, jenž vedl k výraznému omezení všech jeho hereckých aktivit, se svěřil, že na to, aby se ještě někdy postavil před filmovou kameru, už se necítí, a své milované herectví definitivně pověsil na hřebík.

„Už na to nemám. Jsem jenom zchátralá tělesná schránka. Za herectvím jsem musel udělat definitivní tečku. Musím se šetřit. Raději se budu věnovat zdraví, to je přednější než i třeba sebelepší role. Film už rozhodně ne. Musím k sobě přistupovat už přiměřeně k svému věku,“ řekl Blesku moravský rodák a absolvent brněnské JAMU, jenž se proslavil rolí železničáře v Menzelově oskarovém filmu Ostře sledované vlaky.

Ačkoli je Josef Somr, který loni pochoval svou dlouholetou družku Zuzanu Šavrdovou, kterou si můžeme pamatovat například z filmu Starci na chmelu, vůči velkým hereckým rolím skeptický, malou televizní roličku nebo působení v rozhlase držitel dvou Thálií a medaile Za zásluhy nevyloučil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám