Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Že by vládl temnými silami a soudní úředníky, kteří se poměrně pravidelně zabývají jeho údajným nezákonným konáním, nějak očarovával? Nebo je to prostě nevinný člověk? Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) v úterý opět vyvázl prakticky beztrestně z průšvihu, kvůli kterému mu hrozila basa natvrdo!

Šlo o jednání ohledně jeho údajného maření soudního rozhodnutí, když neměl respektovat předběžné opatření a pohyboval se na pozemku, který stále ještě vlastní společně s exmanželkou Darinou Novou. Kvůli tomu byl také zatčen a hrozila mu vazba.

Rychtář dokola opakoval, že se ničeho vědomě nedopustil, že mu podmínky „předběžka“ špatně vyložil soudní vykonavatel a že i policie ho na pozemku při kontrolách opakovaně nechávala.

S tím se evidentně ztotožnila i žena v taláru u soudu pro Prahu-východ, když se rozhodla netrestat ho a předat věc k řešení přestupkové komisi na říčanském obecním úřadu.

„Nešlo o trestný čin, soud neuvěřil tomu, že by se porušování soudního nařízení dopouštěl obžalovaný Josef Rychtář úmyslně, proto nelze posuzovat jeho jednání jako trestný čin, ale lze to vidět jako přestupek,“ rozhodla Daniela Dubná. Státní zástupce, který přitom také pro Rychtáře nechtěl basu, ale veřejně prospěšné práce, se ale na místě odvolal, případ tak bude řešit Krajský soud.

„Pokud by soud shledal mého klienta vinným, tak by musel odsoudit i soudního vykonavatele a zasahující policisty. Bylo by to stejné, jako kdyby koukali na vraždu a nic neudělali, to se stalo i v tomto případě,“ okomentovala rozsudek pro Blesk advokátka obviněného Lucie Petránková.

Rychtář, který k soudu nedorazil, protože každého devětadvacátého v měsíci truchlí nad Ivetou, jež se právě 29. dubna loňského roku rozhodla spáchat sebevraždu, má ještě další lapálie.

Třeba ohledně autonehody, při které zranil několik lidí a již řeší vsetínský soud, navíc na policii leží hafo trestních oznámení. Oddechnout si tak zdaleka nemůže.

Protože je v podmínce za zmlácení své ex Dariny Nové (66), každý další rozsudek v jeho neprospěch ho může hbitě poslat na slušnou řádku měsíců za katr.

Jak se dle vás podařilo Rychtářovi vyhnout se trestu?
Protože je nevinný
3,3 %
Vyvolal ducha Ivety Bartošové a ten naočkoval soudkyni
2,4 %
Nechal si poradit od Harryho Pottera
3,1 %
Protože má kliku a soudy jsou málo přísné
91,2 %
Celkem hlasovalo 4244 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám