Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tomu se ale říká, že se smůla lepí na paty! Přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) byl odsouzen za dva trestné činy k podmínce, kvůli svému vlastnímu úsilí se ale vyhnul prezidentské milosti, která by mu flastr za nevhodné chování vymazala. Zatímco taková Dara Rolins je už díky Klausově kroku čistá jako lilie, a stejný osud potkal i Jiřího Pomejeho, původně odsouzeného za poškozování věřitele, Rychtáře se milost netýká.

Rychtáře odsoudili za nebezpečné vyhrožování právničce své bývalé ženy, za podobný čin vůči Rychtářové a prý také za incident s kamarádkou Dariny. „Josef Rychtář trest nepřijal, proti rozsudku se odvolal, a tudíž je nepravomocný,“ uvedl náš zdroj před časem. A to byla Bartošové amanta největší chyba.

„Pokud vím, tak státní zástupce se neodvolal. Takže kdyby totéž učinil onen pán a respektoval znění trestního přkazu, rozsudek by již dávno nabyl právní moci a na Rychtáře by se nyní vztahovala i amnestie prezidenta republiky. Tou se pravomocné rozsudky, kterými byli obžalovaní odsouzeni k podmínce do dvou let, zrušily. Na takové osoby by se navíc muselo hledět, jako by nic nespáchaly,“ tvrdí člověk blízký soudu, který si nepřál být jmenován.

Rychtář tak světské spravedlnosti neuteče. Navíc nad ním stále visí Damoklův meč ve formě možného trestu za údajné zmlácení bývalé manželky. Státní zástupce totiž odmítl případ odložit a policie jej podle našich informací dál intenzivně prošetřuje. A pokud by byl i za toto ve finále odsouzen, může se klidně dočkat také nepodmíněného trestu a pobytu za mřížemi.

Reklama

Další články

Načítám