Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dvakrát v týdnu se večerní vysílání televize Pětka v poslední době nesla ve znamení Ivety Bartošové (†48). Ta totiž v neděli a ve středu chodila do přímého přenosu pořadu Iveta živě, kde odpovídala na otázky. Tentokrát ale po roztržce se zaměstnavatelem (i ten má ale proti ní páky) přijít odmítla a televize musí nasadit nějakou reprízu ze svého archivu. Proč? „Skončila mi smlouva,“ tvrdí zpěvačka.

Mezi ní, jejím manažerem a partnerem Josefem Rychtářem (65) a televizí Pětka se rozhořela pořádná válka. Zatímco dvojice z Uhříněvsi přísahá, že Pětka neplní smlouvu, jelikož jí od ní nechodí honoráře, Pětka vše odmítá a hrozí žalobami za poškození dobrého jména. Dnes (ve středu) situace vyvrcholila tím, že Rychtář vedení stanice oznámil, že se jeho klientka nehodlá zúčastnit vysílání, jež se mělo uskutečnit ten den večer.

„Z naší strany nejde o žádný bojkot, ale o to, že podle smlouvy měla Iveta chodit do studia odpovídat na otázky vždy po jednom z dvanácti odvysílaných dílů. A těch už tolik odvysíláno bylo. Pětka si nevyřešila prodloužení smlouvy, takže dokud tak neučiní, není důvod, proč by Iveta na obrazovku šla,“ řekl Super.cz Rychtář. Podle něj Bartošová do puntíku dodržela vše, co dodržet měla.

„Navíc mi připadá, že v rámci mediálního klidu, na kterém jsme se s televizí domluvili, by bylo zbytečné, kdyby se Iveta do vysílání dostavila. O čem by se mluvilo? Jaké otázky by byly pokládány? Postrádá to smysl,“ myslí si partner pěnice s tím, že Bartošová v žádném případě netlačí na pilu a nesnaží se ze stanice vytřískat lepší honorář za další díly. Prý by další práci pro stanici podstoupila za stejný honorář, jaký měla dostávat dosud.

Iveta i její druh stále trvají na tom, že ne vše je ze strany televize uhrazeno. „Ze smlouvy vyplývá, že honorář nemá chodit jednou za měsíc, ale krátce po odvysílání každého jednoho dílu. A bohužel musím trvat na tom, že v poslední době televize své závazky neplnila dostatečně. Nyní je vše v rukách právníků, záleží na tom, jak se spolu dohodnou. Iveta ale dnes na Pětku napsala dopis, ve kterém píše, že by s televizí chtěla spolupracovat i nadále. I na vánočním koncertu,“ dodal již smířlivěji Rychtář, který prý má v případě, že by k dohodě nedošlo, v ruce důkazy, že hájí jen výhradně oprávněné nároky své milé.

Reklama

Další články

Načítám