Hlavní obsah
Článek

Tak dlouho se chodí s kvérem vyhrožovat, až padne rozsudek. Tak takhle by se dalo parafrázovat známé rčení o džbánu a vodě ohledně ochránce Ivety Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65). Jak se Super.cz podařilo zjistit, Obvodní soud pro Prahu 4 poslal vznětlivého mužíka, jenž často nejde pro výhrůžky likvidací daleko, na deset měsíců do vězení.

Rychtáře, jemuž kvůli jednomu z incidentů policie už před časem zabavila zbraně, může blažit jedině fakt, že jde o podmínku. Pokud ale během třiceti měsíců spáchá úmyslný trestný čin, půjde si sednout na rok bez dvou měsíců natvrdo do basy.

„Josef Rychtář trest nepřijal, proti rozsudku se odvolal, a tudíž je nepravomocný,“ upozorňuje náš zdroj ze soudu, který nás na odsouzení neblaze proslulého výtržníka Rychtáře upozornil.

Flastr dostal Ivetin miláček za nebezpečné vyhrožování advokátce manželky Věře Sedloňové, dále za podobný čin vůči své manželce a údajně také za incident s kamarádkou jeho ženy Dášou.

A i když zatím nemá důvod propadat panice, protože věznice je ještě na hony vzdálená, brzy může být všechno jinak. Státní zástupce odmítl uzavřít případ údajného zmlácení Dariny Rychtářové jejím mužem coby přestupek a policejní služebně, na které prý Rychtář i s Bartošovou byli často vítanými hosty, nařídil, aby věc dál šetřila coby trestný čin. Pokud ho soud pravomocně uzná vinným v obou kauzách, z podmínky může být rázem nepodmíněný trest.

Reklama

Další články

Načítám