Hlavní obsah
Článek

Přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) má asi celý život smůlu na lidi. A to od rané dospělosti. Tehdy totiž musel jít bručet za katr kvůli rozkrádačce. Jak jsme vás již informovali, měl vykrádat ubytovny se svým vlastním tátou. Další informátoři nám ale situaci ještě víc ozřejmili. „V případu figuroval nejen Pepův táta, ale i strejda. Mladého kluka nechali, aby všechno vzal na sebe a on si to i za ně odseděl,“ tvrdí náš zdroj.

Vše se odehrálo v dobách hlubokého socialismu. Zatímco Rychtář tvrdí, že šlo o rozkrádání socialistického majetku, protože kradl v Kovošrotu, zdroje tvrdí, že šlo o klasické krádeže. A figurovala tam velká část jeho rodiny. „Byl mladý, hloupý, nechal se svést strejdou a tátou. A ti, místo aby vzali svůj díl viny na sebe, všechno nechali na něm. Jinak by dostal podmínku a měl klid. Takhle si musel jít sednout na pár let do basy. A pověst kriminálníka se s ním pak v Říčanech táhla spoustu let. Sousedé mu to dávali hodně dlouho sežrat. Částečně mu to zničilo život,“ tvrdí člověk blízký rodině Rychtářových.

Ohledně otce se redakci Super.cz ozval i Josef Rychtář mladší. Mladík, který nedávno tátu veřejně označil za muže, který zmlátil jeho matku Darinu Rychtářovou (66), když o své bývalé manželce Rychtář starší mluvil nelichotivě v médiích. Tentokrát se ale staví na stranu svého táty. Vadila mu výpověď paní Dášy, která tvrdí, že jí říčanský podnikatel vyhrožoval zabitím.

„Táta určitě opilý nebyl a v autě zbraň neměl. Nemohla ji proto vidět. A vadí mi, jak vytahuje špínu na naši rodinu. Na dědu, který se už nemůže bránit. Samotné by jí vadilo, kdybych vytáhl to, co vím já o ní,“ zlobí se mladý Pepa. Údajně mu před časem otec ukázal také rozsudek, který ho poslal za mříže, a jeho děda v něm neměl figurovat. Jiné zdroje však hovoří o tom, že Josef Rychtář všechny písemnosti spálil již před mnoha lety. To je tedy zapeklitý případ, s kterým by si nevěděl rady snad ani poručík Columbo!

Reklama

Další články

Načítám