Hlavní obsah
Článek

V minulosti Josefa Rychtáře (65), přítele Ivety Bartošové (†48), jsou dosud nezmapovaná místa. Že seděl kvůli krádeži, to pod tíhou důkazů přiznal. Jak to tak vypadá, do kriminálu ho kdysi nedostalo rozkrádání socialistického majetku, jak doteď tvrdil, ale obyčejná „čórka“. „Krádeží se dopouštěl se svým vlastním otcem. Ten byl těžký alkoholik a syna často a surově bil,“ svěřila se exkluzivně Super.cz dlouholetá rodinná přítelkyně Rychtářů paní Dáša, podle které je Rychtář násilník mdlého rozumu. „Proto také dvakrát ve škole propadl,“ tvrdí.

Paní Dáša se rozpovídala poté, co vyšlo najevo, že je jednou z poškozených v případu obvinění Rychtáře hned ze dvou trestných činů. Naší redakci řekla, že ji říčanský podnikatel ohrožoval zbraní. A nyní dodala pikantní informace z jeho minulosti.

„Darka (Darina Rychtářová (66) - pozn. red.) byla vždycky strašně hodný a laskavý člověk, který nikdy nikomu v životě neublížil a takové jednání si od dnes už bývalého manžela nezaslouží. Vždyť za ním stála, i když se vrátil z vězení. Byl zavřený, protože s vlastním otcem vykrádal nějaké ubytovny. Takže ne kvůli rozkrádání socialistického majetku, jak tvrdil,“ prohlašuje oběť Rychtářovy údajné agrese. Tahle černá kaňka na Rychtářově profilu je ale dál nejasná, protože existují i další, protichůdné informace.

„Znám ho už ze základky. Chodila jsem s jeho sestrou do třídy. Rychtář dvakrát propadl, jednou také do naší třídy. I jeho rodiče jsem dobře znala. Jeho otec byl těžký alkoholik, který všechny vždycky doma zmlátil na hromadu,“ říká paní Dáša.

Protože dříve pracovala na psychiatrii, na policii vytvořila pravděpodobně velmi přesný profil Josefa Rychtáře. „Podle mého názoru má nízký intelekt, navíc požívá alkohol, proto může být o to více nebezpečný. Je to těžký cholerik, dokáže být nepříčetný. Jde o osobu, která nezvládá své emoce, což je průšvih. Navíc byl těžce závislý na svém agresivním otci. Je velice nevypočitatelný. Připadá mi jako psychopat, který by se měl léčit a ne pít. S mým názorem se ztotožnili i policejní psycholog a psychiatr,“ dodala poškozená. Rychtář Super.cz nedávno naopak tvrdil, že z posudků vyšel jako pohodový človíček bez jakékoli chybičky. Pak by mu ale na základě posudků asi policie těžko zabavila zbraně.

Žena, která se s exmanželkou Rychtáře kamarádí už od školky, se trestním oznámením na Rychtáře rozhodla bránit právě proto, aby další podobné útoky již nenastaly. „Už kvůli Darině. Bojím se, aby ji nezabil. Když jsem viděla její pokousaná záda, nechápala jsem, jak toho mohl být schopný. Je na ní závislý, chvilku jí píše sprosťárny, pak zamilované zprávy. Nikdo neví, kdy bude mít zkrat a ublíží jí,“ uzavřela paní Dáša s obavou v hlase.

Reklama

Další články

Načítám