Hlavní obsah
Článek

Jak jsme vás již jako první informovali, partner Ivety Bartošové (†48), podnikatel Josef Rychtář (65), se bude muset u soudu zpovídat z trestných činů nebezpečného vyhrožování a pomluvy. Hrozí mu za to tři roky vězení. Super.cz se podařilo spojit s jednou z poškozených, kamarádkou Rychtářovy exmanželky Dariny Rychtářové (66) Dášou. „Vyhrožoval mně a mé rodině fyzickou likvidací,“ prozradila nám.

K údajnému napadení a nebezpečnému vyhrožování, z něhož je Rychtář obviněn, došlo krátce po incidentu z prvního dubna 2012. Paní Dáša se na druhý pokus chystala navštívit advokátku Dariny Věru Sedloňovou, již chtěla požádat o zastupování ve věci zvýšení výživného na sedmnáctiletou dceru. A Rychtářová jí měla ukázat cestu k domovu právní zástupkyně. Kamarádku proto přibrala do svého auta před bytem syna Dariny Josefa Rychtáře mladšího.

„Když jsem tam přijela, viděla jsem, jak se Pepa s tátou perou. Držel ho, fyzicky Rychtářovi bránil v pohybu. Ten na nás sprostě nadával. Bála jsem se, že nás bude sledovat, ale až k ulici, kde bydlí paní Sedloňová, vše probíhalo v klidu. Tam nás vozem zablokoval. Okamžitě jsme se zamknuly v autě, proto do něj kopal a opět z úst vypouštěl slovní hnůj. „Já vás zabiju, já vás zastřelím,“ křičel. Začala jsem se strachy klepat. Pak se vrátil do svého vozu a připadalo mi, jako by tam manipuloval se zbraní, jako by ji nabíjel. Opravdu jsem měla panický strach z toho, že nás na místě zabije, protože byl šíleně vytočený. Musel být opilý, normální člověk by se takto asi nechoval,“ vzpomíná na hrůzný zážitek paní Dáša. Té okamžiky připomněly válku s exmanželem, který se ji také prý dvakrát pokusil zastřelit a incident s Rychtářem ji proto psychicky velmi poznamenal.

Když ale Rychtář uviděl, že paní Dáša začala používat telefon, zalekl se možného zásahu policie, nasedl do auta a zmizel. „Psychicky mě to vrátilo o půl roku zpátky. U něj člověk neví, čeho je schopný,“ poznamenává poškozená. Po příjezdu strážců pořádku ho ještě zahlédli, jak projíždí ulicí. Podařilo se mu ale policii ujet. „Vyhrožoval mi i po esemeskách,“ dodává Dáša s tím, že podle jejích informací přítel Ivety Bartošové podobně, také se zbraní v ruce, mnohokrát vyhrožoval sousedům.

Připravujeme další exkluzivní informace.

Reklama

Další články

Načítám