Hlavní obsah
Článek

Narodila se jako Štěpánka Švehlová v roce 1979 ve středočeské Příbrami. Už na základní škole všem tvrdila, že se jednou bude živit jako módní návrhářka. Když po maturitě odjela jako au pair do Anglie, tak to ale na nějakou díru ve světě módy určitě nevypadalo.

„V Británii jsem si ale našla partnera, kterému záhy nabídli práci v Austrálii. A tak jsme tam spolu odjeli,“ popisuje Štěpánka své začátky u protinožců.  „První práce, kterou jsem v Sydney dělala a byla spojená s módou, byla kostýmní designerka v divadle. Pak jsem začala navrhovat modely pro klienty na největší párty v Sydney. Jmenuje se White Party, koná se třikrát až čtyřikrát do roka. Jak název napovídá, tak všichni účastníci musí být v bílém. Od toho už byl jen krůček k plavkám,“ popisuje mladá Češka své první oděvní úspěchy.

Založila si vlastní značku, kterou pojmenovala po svém křestním jméně. „Ten název nebyl úplně šťastný. Nikdo to tu nedovedl správně vyslovit a to zkrátka není dobré. Nakonec jsme se s mou slovenskou obchodní partnerkou rozhodly tu značku zrušit a založit novou. Ta se jmenuje Angelica Diabolica a daří se jí výborně,“ říká Štěpánka, která se v Austrálii i vdala a české příjmení Švehlová vyměnila za mnohem globálnější Anderson.

A možná právě tohle jméno ji předurčilo k tomu, aby největší úspěch slavila v segmentu plavek. Vždyť jmenovkyni Pamelu Anderson také proslavily plavečky v Pobřežní hlídce. „Už jsem udělala tři plavkové kolekce. Děláme plavky jako konfekci i jako jedinečné originály. Objednávky nám chodí z celého světa a modelky v našich plavkáchj už vyhrály spousty prestižních ocenění,“ pochvaluje si Štěpánka.

Díky spolupráci s nejlepšími australskými fotografy jsou tak snímky jejich kolekce opravdovým vizuálním zážitkem. Ne nadarmo je teď značka Angelica Diabolica největším hitem na australských plážích. „Přes internet si plavky může objednat kdokoliv na světě, ale rádi bychom začali dovážet i do obchodů v Česku. Přeci jen je to země, odkud pocházím. Doufám, že se tam budou moje plavky líbit,“ říká mladá návrhářka.

Reklama

Další články

Načítám