Hlavní obsah
Josef Koukolíček
Článek

Do popředí české hiphopové scény se dere nová krev. Jmenuje se Busher (32) a pochází z drsného prostředí příbramských sídlišť. I díky tomu ve svých textech nenabízí žádné namachrované útoky na slavnější jména, ale spíše jen syrové zážitky ze svého divokého života.

„Rapuju od roku 1998. Tehdy jsem začínal se starým magneťákem. Takže určitě nejsem žádnej nováček. Pak jsem si pořídil počítač a začal hudbu dělat na něm,“ popisuje Busher nelehké začátky v hornické Příbrami. Tohle město obklopuje zvláštní atmosféra polosvěta, ve kterém nemáte daleko do kriminálu ani do drogové léčebny.

„Příbram je prostě hodně originální město. Proto je pro mě celý zdejší svět velkou inspirací. Ostatně jedna z mých nejstarších a nejpopulárnějších písniček se jmenuje právě po mém rodném městě,“ říká Busher. Tomu se v poslední době začíná na hiphopové scéně dařit. Možná i proto, že není žádná primadona a všechno si musí pořádně oddřít.

„Hudba mě neuživí, pracuju normálně ve fabrice. Je to zabíračka, ale rozhodně si nestěžuju. Jsem totiž bojovník,“ říká dvaatřicetiletý rapper, který doufá, že se mu už konečně podaří vydat první album. „To by byl velký úspěch. Stejně jako za úspěch považuju skutečnost, že jsem před nedávnem složil  a natočil skladbu k druhému ročníku Večeru bojových sportů v Příbrami, kterou jsem věnoval všem příbramským fighterům. Teď k ní snad udělám videoklip,“ říká Busher a slibuje, že o něm ještě brzo uslyšíme.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám