Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pátek 2. července se v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Šlapanicích konalo poslední rozloučení s Libuší Šafránkovou (†68). Herečka zemřela 9. června, dva dny po svých narozeninách.

V rodném městě pohádkové Popelky proběhla od 18 hodin mše, poté byly ostatky uloženy na místním hřbitově.

Už před 17. hodinou se začali scházet smuteční hosté, mezi prvními dorazila sestra Libuše Šafránkové Miroslava Šafránková, rozloučit se přišel také Bolek Polívka s manželkou a před šestou hodinou v doprovodu syna Josefa ml. a blízkých dorazil také Josef Abrhám.

Kostel byl zaplněný květinami, věnci od syna Josefa s manželkou, vnoučátek, ty byly ve tvaru srdce, ale také od spolužáků či od města Šlapanice. Místní na herečku s láskou a úctou vzpomínají.

První mše za zesnulou herečku proběhla 25. června v Praze. Do kostela sv. Anežky České na pražském Spořilově dorazili kromě nejbližších také přátelé a kolegové z uměleckého světa. Během obřadu promluvili mj. Jan Hrušínský, Ondřej Vetchý či Dagmar Havlová.

Jiří Macháček s kapelou MIG 21 zazpíval hereččinu oblíbenou píseň Snadné je žít.

Jiří Macháček s kapelou MIG 21 na pohřbu Libuše Šafránkové

Už v dopoledních hodinách proudily do pražského kostela davy lidí, kteří se chtěli s oblíbenou herečkou rozloučit. Na zápis do kondolenční knihy se stála fronta.

Lidé přicházeli také ke šlapanickému kostelu, kde u portrétu herečky pokládali květiny a zapalovali svíčky.

Související témata:
Šlapanice

Reklama

Další články

Načítám