Hlavní obsah
Článek

V dnes již legendárním filmu Šakalí léta hrála Alenu Prokopovou alias Bejbinu, dceru Josefa Abrháma (†82), která pomrkávala po Bejbym Martina Dejdara (59) a randila s Edou (Jakub Špalek). Čtyřiadvacet let po natáčení to vypadá, že tok času zpomalila!

Sylva Tománková samozřejmě už dávno nevypadá jako osmnáctiletá dívka. Je vidět, že už si něco prožila, nicméně doteď ji lidé na ulici poznávají a zastavují ji.

„Je to tím, že se neměním. A ptají se, jaký byl Dejdar, přitom jsme spolu neměli skoro žádné scény,“ vypráví žena, která čekala, že se po úspěšném snímku stane obletovanou herečkou, žádné další nabídky už ale nepřišly.

Přestože milovala především tanec, v Brně ještě minimálně nedávno pracovala ve výzkumném ústavu a trsání měla jen coby hobby.

Tománková vzpomínala na natáčení Šakalích let v pořadu Stream.cz Příběhy filmů, v díle o prvním filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského i v bonusové části.

„Všichni ke mně byli strašně vstřícní. Že byly problémy s produkcí nebo penězi, to se ke mně nedostalo. Honza Hřebejk se mi snažil se vším pomáhat. Ale herce jsem neznala, byla to pro mě trochu sebranka, na jejich společnost si musíte zvyknout. Dělala jsem v té době maturitu, ve volných chvílích jsem se učila. Večer jsem moc nepařila, tak jsem byla v izolaci a samotě,“ vypráví Sylva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám