Hlavní obsah
Článek

Vánoce jsou časem nejen radosti, rodinných setkání a nadšení z dárků. Jsou také dobou rozjímání a vzpomínek na osoby milé našim srdcím, které už bohužel nejsou mezi námi. I letos nás opustila řada známých osobností z umělecké branže. Zavzpomínejte si společně s námi na ty, kteří už radost ze svého pěveckého, hereckého, moderátorského, módního či filmového umění rozdávají v nebi.

Letos zarmoutila své blízké a tisíce fanoušků zpěvačka Hana Zagorová (†75), jež zemřela na následky nevyléčitelné nemoci krve, s níž se potýkala celý život. Po krátké těžké nemoci odešel do bavičského nebe oblíbený herec Josef Alois Náhlovský (†72).

Rok po smrti své milované ženy Libuše Šafránkové za ní odešel i legendární herec Josef Abrhám (†82). Ve věku 88 let nás opustil také vynikající herec Josef Somr. Smutno bylo také mezi filmaři.

Zemřela režisérka slavné komedie S tebou mě baví svět Marie Poledňáková (†81) i režisér populární filmové série o Básnících Dušan Klein (†82). Navždy také utichly hlasy známých dabérů a herců Stanislava Fišera (†90) a Dalimila Klapky (†89).

Na následky pádu ze schodů náhle zemřela česko-americká podnikatelka Ivana Trump (†73). Podobný osud zastihl i slavnou herečku a zpěvačku ze Semaforu Zuzanu Burianovou (†75). Plakal i svět módy a celebrit, když v prosinci spáchal sebevraždu známý stylista Jan Pokorný (†39).

Ze slavných hudebníků pak do nebe odešel muzikant Michal Ambrož (†68). Z dalších osobností kultury se bude vzpomínat také na herečku Valentinu Thielovou (†89), producenta a scenáristu Radana Dolejše (†57), mima Jaroslava Čejku (†86), mecenášku umění Medu Mládkovou (†102) a mnohé další. Zavzpomínejte si na ně v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám