Hlavní obsah
Článek

Johnny Depp (60) v pondělí uzavřel svědectví ve svém případu pomluvy proti Amber Heard (37) tím, že řekl, že se stal obětí domácího násilí. U soudu ve Fairfax County ve státě Virginie obvinil svou bývalou manželku z fyzického napadení a poskytl důkazní materiál v podobě audio nahrávky.

Na ní je slyšet Heard, jak na herce, který ji nabádá, aby ho nechala na pokoji, že už přišel o prst, křičí: „Řekni to světu, Johnny, řekni ‘Já, Johnny Depp jsem obětí domácího násilí‘ a uvidíme, který soudce ti uvěří a kolik lidí se postaví na tvou stranu.“

Poté, co nahrávka zazněla v soudní síni, se Deppova advokátka Camille Vasquez herce zeptala, co na to Amber odpověděl.

„Odpověděl jsem, ano, jsem obětí,“ uvedl Johnny. Záznam se týkal incidentu z roku 2015, k němuž mělo dojít v Austrálii a herec při něm přišel o kus prstu. Depp tvrdí, že ho zranila Heard, když po něm hodila láhev vodky.

V uplynulých dnech u soudu zazněly i další záznamy hádek Deppa a Heard, které pořídil herec a předložil je jako důkazní materiál.

Depp se během pondělního slyšení také snažil vysvětlit SMS zprávy, které si vyměnil s přítelem Paulem Bettanym v roce 2013. V nich například zaznělo: „Upalme Amber,“ nebo „Utopíme ji, než ji upálíme, a pak o*ukám její ostatky, abych se ujistil, že je mrtvá.“

Během své výpovědi Depp uvedl: „Je důležité podotknout, že nic z toho nikdy nebylo myšleno vážně. Ani ten jazyk, který jsem použil a stydím se za něj. Například text o upálení paní Heard je citace z filmu Monthy Python o pálení a topení čarodějnic.“

„Je to film, který jsme všichni viděli, když nám bylo deset, a obsahuje neuctivý a abstraktní humor,“ snažil se obhájit Depp.

Opakovaně popřel, že by kdy Amber Heard nebo jinou ženu fyzicky napadl. Svou exmanželku žaluje za pomluvu a u soudu se snaží očistit své jméno.

Heard, která by měla vypovídat v následujících dnech, se naopak snaží prokázat, že byla obětí domácího násilí, a herce nově obvinila například také ze znásilnění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám