Hlavní obsah
Článek

Prvenstvím v tomto žebříčku se nejspíš Johnny Depp (60) chlubit nebude. Magazín Forbes jej vyhodnotil jako herce, jehož obsazení je pro hollywoodská studia nejméně efektivní.

Analytici každoročně nesestavují jen seznam těch, kteří si v Hollywoodu přišli na největší balík, ale sledují i odvrácenou stranu továrny na sny. Při porovnání investic do hereckých tváří a výsledných tržeb filmů vyšel nejhůře Johnny Depp, jehož honoráře jsou nejvíce nadhodnoceny. Herec totiž za role v Mortdecai: Grandiózní případ a Transcendenci dostal slušně zaplaceno, ale filmy u diváků propadly.

Nelichotivému žebříčku, který je sestaven z výsledků tří posledních projektů každého herce, během dvou uplynulých let vévodil Adam Sandler. Letos ho ovšem na seznamu přeplácených herců nenajdeme, protože v kinech nebyl vidět.

Každý dolar investovaný do Johnnyho Deppa producentům vydělal zpátky jen 1,2 dolaru. Brzy se však objeví ve filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem a nových Pirátech z Karibiku, které jej vrátí na výsluní.

Rok 2015 je ovšem pro Deppa mimořádně neúspěšný. V žebříčku za ním následuje Denzel Washington (návratnost 6,5 dolaru) a Will Ferrell (návratnost 6,8 dolaru).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám