Hlavní obsah
Článek

Den před vyhlášením oscarových nominaci byli tradičně zveřejněni i potenciální držitelé Zlatých malin. Tyto ceny si ale nikdo doma hrdě nevystavuje. Jsou totiž udíleny těm umělcům, kteří nemají talent, nebo v lepším případě štěstí na výběr filmů.

Každoročně se v nominacích objevují herci, kteří mají ve sbírce Oscara. Ukázkovým příkladem je Helen Mirren (78), která excelovala jako Alžběta II. v Královně, ale s hororem Winchester šlápla vedle. Jamie Foxx má doma Oscara za životopisný film Ray. Na Zlatou malinu byl nominován za vedlejší roli v nejnovější adaptaci legendy o Robinu Hoodovi. Rozpolcený rok má za sebou Melissa McCarthy. Za Can You Ever Fogive Me? byla nominována na Zlatý glóbus, ale kvůli Happytime Murders má na dosah Zlatou malinu.

Na loňský rok v nejlepším nevzpomíná ani Johnny Depp (60). Pokračování Fantastických zvířat v kinech nezabodovalo tolik jako první díl a dříve obdivovaný herec to schytal také za film Sherlock Koumes. Ten je sice animovaný, ale nominaci si zasloužil už za svůj hlasový projev. A aby toho nebylo málo, dočkal se potupy i v kategorii Nejhorší filmová dvojice, kde byl nominován společně se svou „uvadající hereckou kariérou“.

A aby to nebylo líto jeho exmanželce Amber Heard (37), šanci na Malinu má také. Kromě trháku Aquaman si totiž zahrála i ve filmu London Fields. Šanci na anticenu mají i Bruce Willis (69) (Přání smrti), John Travolta (70) (Gotti) a Jennifer Garner (Peppermint: Anděl pomsty). V nominacích překvapivě figurují i americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melanie, a to díky dokumentárnímu filmu Fahrenheit 11/9.

Kod předvedl nejhorší herecký výkon?
Bruce Willis (Přání smrti)
5,8 %
John Travolta (Gotti)
8,5 %
Melissa McCarthy (Happytime Murders)
5,1 %
Johnny Depp (Sherlock Koumes)
4,3 %
Amber Heard (London Fields)
54,4 %
Jennifer Garner (Peppermint: Anděl zkázy)
3,2 %
Helen Mirren (Winchester)
2,7 %
Jamie Foxx (Robin Hood)
16 %
Celkem hlasovalo 585 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám