Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oscar za nejlepší herecký výkon v hlavní mužské roli připadl letos jedinečnému Joaquinu Phoenixovi (49), který za roli Jokera posbíral už nespočet ocenění. Phoenix obyčejně nedává najevo emoce, ale tentokrát bylo vidět, že během děkovné řeči málem neudržel slzy.

Citoval text z písně svého předčasně zesnulého bratra Rivera (†23). Ten se ve 23 letech předávkoval morfinem a kokainem. Joaquinovi tehdy bylo pouhých 19 let.

„Když mému bratrovi bylo 17, napsal jeden text:  S láskou běžte pro pomoc a pak přijde mír,“ ocitoval slova z bratrovy písně, než se poroučel z pódia pryč.

Joaquin byl tím, kdo staršímu bratrovi zavolal záchranku, když na Halloween roku 1993 zkolaboval před oblíbeným podnikem The Viper Room.

Sám River byl v roce 1989 nominovaný na Oscara za vedlejší roli ve filmu Čas zastavit se. River také predikoval, že jeho mladšího bratra čeká zářnější kariéra než jeho. A nemýlil se.

„Každý snímek, co jsem kdy udělal, byl nějakým způsobem spojen s Riverem,“ sdělil v rozhovoru pro 60 Minutes v polovině ledna Phoenix. „Myslím, že jsme celá rodina někdy pocítili jeho přítomnost nebo vedení,“ řekl o bratrovi, s nímž si byl velmi blízký.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám