Hlavní obsah
Článek

Legenda české populární scény Yvetta Simonová (90) oslavila významné životní jubileum ve velkém stylu. Přestože zpěvačku před oslavou postihly zdravotní problémy, kvůli nimž si několik dní poležela v nemocnici, koncert ke svým devadesátinám si ujít nenechala. A rozhodně nelitovala.

V divadle U Hasičů se sešla její rodina a také spousta přátel. Poblahopřát a zazpívat jí přišli například Milan Drobný (73), Jitka Zelenková (73) nebo Eva Pilarová (†80).

„Byl to moc hezký večer. Dorazili nejen členové naší rozvětvené rodiny - syn, vnučka s manželem a pravnučky - ale i ti, s nimiž jsem spolupracovala a které mám ráda. Pozdrav z nemocnice mi po telefonu poslal Pepíček Zíma (91), kytku a dopis poslal Karel Gott (†80), který také není momentálně úplně fit a léčí se z virózy, takže jsem ráda, že mi tenhle „opušťák“ vyšel a mohla jsem se bavit, zpívat a vzpomínat,“ řekla dojatá Yvetta Simonová.

Během večera dostala spoustu dárků, kytic, narozeninový dort a také převzala ocenění Legenda Supraphonu. Nejvíce ji ale potěšila právě přítomnost jejích kolegů. „Pro mě byl největší dárek, že přišli mí přátelé a zazpívali s kapelou,“ řekla Super.cz umělkyně, která si na koncertě také zazpívala pár svých hitů a ukázala, že je stále v dobré formě.

„Ta únava se někdy projeví, ale jinak je to dobrý. Nic se mi neděje, nic mě nebolí. Každý den cvičím aspoň deset minut. Je nutné si lehnout na tu podlahu, narovnat se a rozhýbat klouby,“ prozradila Super.cz svůj recept na dlouhověkost zpěvačka, která je na hudební scéně stále aktivní. „Rozhodně nemíním se svou pěveckou aktivitou končit a chystám se na další akce. Vždyť devadesátkou přece život nekončí,“ dodala s úsměvem Simonová.

Reklama

Další články

Načítám