Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vdova po textaři Pavlu Vrbovi a s ní další dvě dámy sepsaly knihu, v níž na manžela vzpomíná po všech jeho stránkách. Marie Vrbová, přezdívaná Bystrá, nevynechala ani hospodské historky anebo to, jak běhal za ženskými. Na křtu knihy Básník na pěti linkách se sešli jeho přátelé včetně těch, jimž Vrba napsal překrásné texty.

Nechyběla mezi nimi například zpěvačka Jitka Zelenková (73), s níž jsme trochu zavzpomínali. "S ním i jeho ženou Maruškou jsme se znali dlouhá léta. Byli jsme přátelé. Ale pro mne, když někdo takto odejde, žije dál. Jenom když zpívám jeho texty, říkám si, že je strašná škoda, že tady není, protože by mi určitě napsal spoustu dalších skvělých textů. Ty, které mám, se mi zpívají velmi dobře," svěřila Zelenková.

"Celý život jsem to měla nastavené tak, že mne textaři museli dobře znát. Psali mi na tělo a psali mi slova, která můžu v té či oné době zpívat. První byl Eduard Pergner, který mi napsal gró mého repertoáru, ale už také není mezi námi. Pak právě Pavel Vrba a už mi zbyl jen Eduard Krečmar, který pro mě stále píše, a doufám, že stále psát bude," věří zpěvačka.

Její generační souputníci pomalu odcházejí, ale Zelenková vypadá stále skvěle, i když ona si to nemyslí, a bere to jako poklonu. "Že mi vůbec nepřibývají vrásky? To se vám jen zdá," smála se Zelenková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám