Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Lejla Abbasová (44) ve svém nadačním fondu Asante Kenya nepomáhá jen sirotkům a nemocným. Zaměřuje se i na pomoc dívkám, které se vzepřely krutému rituálu ženské obřízky. Právě kvůli nim začala s novým projektem.

Lejla se rozhodla nafotit speciální sérii fotografií v úchvatných šatech od návrhářky Beaty Rajské, na kterých představuje šperky, jež před nedávnem vyrobilo několik známých osobností, jako například Bořek Šípek (63), Kateřina Cajthamlová (61), Michael Kocáb (58), Ester Janečková (51), Jitka Zelenková (73) a další. To, že je na jedné z fotek v krabici, má naznačit, že si lidé mohou nechat šperky poslat.

"Známé osobnosti vytvořily neuvěřitelně krásné šperky vlastníma rukama a tím už daly najevo, že jim toto téma není jedno. Když si uvědomíte, že koupí jednoho šperku pomůžete dívce umožnit lepší život a ještě máte doma třeba náhrdelník od zpěvačky Jitky Zelenkové, tak je to krásný pocit," říká Lejla o špercích, které se dají koupi přes internetové stránky Imana a poštovné je zdarma.

Finanční prostředky, nejen z prodeje šperků, půjdou do nadačního fondu Asante Kenya, ale také na Njovu o.p.s. a jejich zambijský projekt krejčovské dílny pro dívky z ulice.

Reklama

Další články

Načítám