Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po zpěvačce Jitce Zelenkové, která exkluzivně Super.cz před několika dny prozradila, že její maminka bojuje s Alzheimerovou nemocí, promluvila o svých trpkých zkušenostech také herečka Jana Švandová. Její tatínek, který zemřel před čtyřmi roky, trpěl také Alzheimerem.

"Bylo velmi těžké pozorovat, jak se ztrácí osobnost člověka. Tatínek onemocněl, když mu bylo necelých osmdesát let. Bylo to velmi bolestivé období. Rodiny se to pochopitelně týká nejvíce. Je to velký nápor na nervy," řekla Super.cz Švandová, která se zúčastnila slavnostního otevření Alzheimer centra v Průhonicích u Prahy.

"Jsem velmi ráda, že je otevřené centrum, kde se o nemocné touto chorobou starají. Dřív se o nemoci nemluvilo, spíš se za ni okolí stydělo. Na lidi s Alzheimerem se kašlalo, nikdo se jim nevěnoval a zařízení byla velmi nedůstojná," dodala Švandová.

Nové centrum otevřela Švandová společně s Jitkou Zelenkovou (73), Josefem (45)Karasem (45), Michalem Davidem (63) a Gábinou Partyšo (45)vou (45).

Reklama

Další články

Načítám