Hlavní obsah
Článek

Má to štěstí, že patří do skupiny umělců, kteří v době pandemie nemoci covid-19 neměli zase tak velkou nouzi o práci. Jitka Schneiderová (51) je za to vděčná. „První vlna pro mě byla těžší. Pocítila jsem, že jsme od jara nedělali nic. Pak jsem měla to štěstí, že jsem točila film a seriál Anatomie života,“ řekla Super.cz herečka v rámci rozhovoru na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Jitka má před sebou další hezké příležitosti. „Ještě mě čeká dotáčení filmu, který jsme začali natáčet v létě. Doufám, že se taky otevřou letní scény divadel. Na Fidlovačce budeme dozkušovat představení Kouř, čeká nás představení Rebelové v Karlíně, a hlavně se těším, že budeme hrát na letní scéně divadla Studio DVA na Vyšehradě,“ popsala Jitka své plány.

Období pandemie bylo pro herečku také osobní zkouškou. „Zjistila jsem, že má rodina může fungovat, i když se všechno zavře. To pro nás byla dobrá zkouška,“ říká Jitka, která je hrdá na svou dceru Sofii, která měla distanční výuku. „Jsem ráda, že to zvládala, i když měla některé dny, kdy to pro ni bylo hodně těžké.“

Jitka překonávala také své fyzické limity. „Začala jsem běhat, což pro mě bylo překvapení, protože jsem běh neměla nikdy ráda. Udržuje mě to ale ve formě psychicky i fyzicky,“ usmívá se Schneiderová, která má prý fyzičku takřka stejně dobrou jako v době, kdy působila ve StarDance.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám