Hlavní obsah
Článek

Jitka Čvančarová (46) má svoji nadaci Debra a pracuje i pro UNICEF, ale v Karlových Varech přišla podpořit i "konkurenční" Hledáme rodiče kolegyně Jitky Schneiderové (51). "V neziskovém a charitativní sektoru se pohybuju skoro patnáct let a jsem ráda, že se někdo tomuto tématu věnuje," míní Čvančarová.

Problematika opuštěných dětí je jí jako dvojnásobné mamince blízká, o čemž jsme si také na akci Přípitek pro dobrou věc povídali. "Považuji za dar, když se dítě dostane do pěstounské rodiny rodičům, kteří jsou schopni dát mu lásku a svoji přítomnost. To je podle mě nejdůležitější. A také se to snažím dát svým dětem," vysvětlila Jitka.

"Jsme nejvíc šťastní, když můžeme žít obyčejný život. Proto jsme se také odstěhovali na venkov, kde tu šanci máme. Od té doby, co se narodil Tedíček, mám skoro pořád volno. Nenechám si to vzít, protože ty děti tak strašně rychle rostou a bylo by mi líto, kdyby mi to uteklo," dodala.

Na karlovarském festivalu sice představovala i filmový projekt, ale Nabarvené ptáče Václava Marhoula natáčela už před několika roky. "Vždycky dlouho trvá i postprodukce, a na tomhle filmu konkrétně se od prvních krůčků pracovalo skoro jedenáct let. S Tedíčkem toho moc udělat nešlo, za dva týdny mu bude rok a měla jsem pocit, že mě maximálně potřebuje. Také jsem plně kojila," upřesnila.

Natáčet by ale už možná brzy měla. "Je tam jeden zajímavý televizní projekt pro Českou televizi. Hlava medúzy," prozradila. Protože jsme ve Varech potkali i režiséra Filipa Renče (58), který má seriál režírovat, dozvěděli jsme se od něj, že natáčet by se mělo už od září.

Reklama

Další články

Načítám