Hlavní obsah
Článek

Herečka Iva Pazderková (44) patřila ke hvězdám, jež podpořily nadaci Hledáme rodiče, kterou na karlovarském filmovém festivalu prezentovala její kolegyně Jitka Schneiderová (51), a řeší podporu pěstounské péče. Ivě bude čtyřicet, je zatím bezdětná, ale biologické hodiny už jí tikají hodně nahlas. Proto je jí i toto téma blízké.

Dokonce už uvažovala o tom, že by si sama dítě do pěstounské péče vzala. "Samozřejmě s přibývajícím věkem a snahou o dítě ty myšlenky člověka napadnou. Myslím si, že to vyžaduje specifický přístup k životu a velkou statečnost a obětavost. Člověk má od malička nějakou představu, jak by měla jeho rodina vypadat, jak by měla vzniknout a je to rozhodnutí, které je velmi těžké v tom se upozadit a opravdu obětovat, a vytvořit dítěti zázemí, které si zaslouží a dát mu veškerou mateřskou lásku, přestože není vaše," míní Pazderková.

Vlastní dítě by ale Iva moc chtěla. "Snažím se to stihnout, všechno je v procesu. Nebudu mít věčně možnost počít," přiznává si Iva, která vedle snahy o dítě ovšem nezanedbává pracovní aktivity. Chystá novou desku a knížku. V létě ji čeká turné s Pražským výběrem, má i další práci, ale hlavně se těší na dovolenou. "S přítelem poletíme do Japonska, což je jeden z mých životních snů," prozradila.

Reklama

Další články

Načítám