Hlavní obsah
Článek

Ve druhé řadě seriálu První republika, kterou můžeme vídat každý pátek na obrazovkách České televize, hraje Jitka Schneiderová (51) šantánovou divu a můžeme obdivovat její figuru ve svůdně odhalených modelech. Přiznala nám ale, že se v nich mnohdy moc necítí, byť figuru má parádní.

Jitka začíná na podzim natáčet i třetí řadu zmíněné První republiky, u tématu jejích kostýmů jsme se zastavili. "Je to tak prudce ženské, že je to na mě někdy až trochu moc. Ale musím si říct, že role to žádá, tak se nedá nic dělat. Ale kostýmy tam vytváří skvělá Míša Hořejší Horáčková, známe se už dlouho, zná mne, tak asi ví, co dělá, když mě vidí polosvlečenou na kostýmních zkouškách," krčila rameny Jitka.

Když jsme si s Jitkou povídali na otevření obchodu s kabelkami, probírali jsme i její další hereckou práci. Hraje mj. v divadle Studio DVA, ale diváky by chtěla pozvat i jinam. "Přijďte do Hudebního divadla v Karlíně na muzikál Bonnie a Clyde. Trošku se to tam s tím představením mele, přitom je to výjimečné. Sice to může evokovat, že je tam moc stříleček, protože hodně lidí zná film Bonnie a Clyde, ale je to strašně pěkný americký muzikál, který má své kvality. Fakt je to strašně pěkný," naléhá Jitka na diváky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám