Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka a youtuberka Jitka Nováčková (31) žije momentálně v řecké Larisse, kde buduje svou fotbalovou kariéru její přítel Tim Sparv a kde také v lednu porodila dceru, kterou s partnerem pojmenovali Leah Elissa. Jitka prozradila, jaká vládní opatření jsou kvůli covidu-19 zavedená v Řecku.

Omezení pohybu občanů, které je ode dneška v Česku, je zavedené v Řecku už čtyři měsíce. "Koukala jsem, že u nás v Česku se nebude moct jezdit mezi okresy. Tady v Řecku je to zavedený už od listopadu," prozradila Jitka.

Za nedodržování opatření jsou prý vysoké pokuty. Když někdo nenosí roušku, neřeší se to domluvou, v přepočtu může dostat pokutu v přepočtu až 7800 korun, mnohem vyšší pokuty jsou pak za opuštění okresu, ve kterém bydlíte.

Jitka říká, že stejně jako v Česku jsou v opatřeních nejasnosti. "Tady taky nikdo neví nic. Vlastně se ani přesně neví, jestli můžeme projíždět mezi městy nebo mezi okresy. Policie v tom není jednotná. Jedné mé známé policie dovolila jet do vedlejšího města, a druhé řekli, že nesmí, když se ptala. Takže lidi vlastně často radši ani nejedou. My radši od listopadu neopouštíme město," dodala Nováčková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám