Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tento týdenní maraton filmů se sice nedá srovnat velikostí ani počtem hostů s karlovarským, ale i na zlínském filmovém festivalu pro děti a mládež se během posledního květnového týdne sešla řada známých tváří českého hereckého Olympu.

Svým dekoltem, který už nikdo nepřekonal, rozhodně zaujala herečka Jitka Čvančarová (46), která byla letos předsedkyní festivalové poroty. Svoji hvězdu na zlínském chodníku slávy letos pokřtili herci Jan Šťastný (58) a Barbora Seidlová (42). Jako Young Stars byli letos představeni Brigita Cmuntová a Jan Nedbal.

Festival skončil 1. června předáním cen. Zlaté střevíčky získaly indický snímek Gándhí a spol. jako nejlepší celovečerní film pro děti, tuniský Nový život jako nejlepší celovečerní film pro dospívající, Olga jako nejlepší celovečerní film pro mládež a český animovaný film Zuza v zahradách. Dvě české osobnosti byly oceněny Zlatým střevíčkem za přínos kinematografii. Na závěrečném večeru jej převzal Karel Heřmánek (76), na začátku to byl Pavel Zedníček.

Reklama

Další články

Načítám