Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Smrt nezapomenutelného Milana Lasici (†81), který 18. července náhle zkolaboval přímo na jevišti, zasáhla mnoho tváří českého i slovenského šoubyznysu. Na herce, textaře, režiséra, zpěváka a humoristu zavzpomínala například dcera zesnulého herce Andreje Hryce, Wanda, která se s Lasicou osobně setkala.

„Ztratili jsme nejen umělce, ale přišli jsme o velkou morální autoritu. Je to obrovská ztráta pro naši krajinu, hlavně v této těžké době plné konspirací, zpochybňování odbornosti a velebení průměrnosti,“ řekla Super.cz a dodala, že mimo jiné bude herec chybět pro své rétorické schopnosti a trefné poznámky.

Náhlý odchod uznávaného umělce zaskočil také herečku Jitku Čvančarovou (46), která se s Lasicou potkávala na jevišti při představení Mínus dva nebo v Manéži Bolka Polívky. „Nemohu popadnout dech a slova už vůbec ne. Hluboko v mém srdci bude a žije stále! Nenahraditelný, výjimečný, neopakovatelný,“ napsala Čvančarová a vyjádřila upřímnou soustrast celé rodině.

Milan Lasica měl mnoho přátel mezi hudebníky. S jeho smrtí se nemůže smířit ani populární Miro Žbirka. „Ach jaj, Milane. Odpočívej v pokoji, mám tě rád,“ napsal na sociálních sítích.

Přidala se i prezidentka Slovenské republiky. „Když zemře někdo, kdo se nás svým životem dotýkal, mám pocit, jako by se na chvíli zastavil čas a svět už nebude stejný. Bude v něm něco významného chybět,“ napsala ke společné fotce na svém profilu Zuzana Čaputová.

„Milan Lasica měl nenapodobitelný humor a esprit spojený s hlubokou lidskou moudrostí. Měl dar jako nikdo jiný, říkat a dělat správné věci tím nejlepším a nejzábavnějším způsobem. Slovensko ztratilo jednu z nejvýraznějších osobností našeho kulturního a veřejného života,“ uvedla mimo jiné ve svém vyjádření.

Svůj nenapodobitelný smysl pro humor herec využíval nejen při práci, ale rád bavil i v soukromí. Na náhodné setkání, které doprovází vtipná historka, zavzpomínal slovenský moderátor Roman Bamboš.

„Když jsem na jaře 1989 kráčel jako student po městě, potkal jsem pana Lasicu. Strašně jsem od něj chtěl autogram, ale neměl jsem s sebou nic jiného než Učebnici němčiny pro samouky, kterou jsem si právě koupil. Tak jsem ho poprosil, jestli by se mi nepodepsal do ní,“ vypráví moderátor.

Lasica si vzal knihu do ruky a s kamenným výrazem odvětil: „Ale tohle jsem nenapsal já!“ Nesmělému studentovi se nakonec podepsal a nechyběla ani vtipná poznámka: „Milan Lasica, samouk,“ odnesl si tehdy moderátor ve své učebnici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám